Blog

Blog

Antrenoryum Çünkü Sporu Seviyorum
09 Ağustos 2024

Çocuklar ve Ergenler İçin Personal Trainer Bulma Rehberi

İlk çocukluk (2-6 yaş), son çocukluk (6-11 yaş) ve ergenlik dönemi gibi dönemler, genç yetişkinlik dönemi öncesi iyi değerlendirilmelidir. İyi değerlendirmek derken neyi kastediyoruz? Spor ve egzersiz bilimleri açısından bu dönemlerin önemini bu yazımızda tartışacağız.

Her geçen yıl ebeveynlerin spora verdiği önem artıyor. İlginin her geçen yıl artması olumlu bir durum olmasına rağmen bu ilginin bilinçli olup olmadığı tartışmaya açık bir konuhellip; Çocuklar ve ergenler için spor alanında özel ders hizmeti veren birçok bireysel antrenör bulunuyor. Çocukluk ve ergenlik dönemleri hassas süreçleri kendi içinde barındırır ve ailelerin bu süreçlere hakim olan kişisel antrenörleri tercih etmesi çok önemlidir. Şimdi hep beraber ldquo;Çocuklar ve ergenler için nitelikli personal trainer nasıl bulunur?rdquo; sorusunu madde madde kısaca inceleyelim.

Pedagojik Yeterlilik
Pedagoji kelimesini tanımlamak gerekirse, öğretim yöntemlerinin incelenmesini ve geliştirilmesini kapsayan eğitim bilimi ve sanatı anlamına gelmektedir. Aynı zamanda pedagoji, özellikle çocukların eğitiminde, hedeflenen öğrenmeye ulaşabilmek için öğretmenler tarafından kullanılan stratejiler ve yöntemler bütünüdür. Her çocuk biriciktir ve çocuklar her dönemde farklı davranışlar gösterirler. Bu davranış değişikliklerine ek olarak, çocuklar her dönemde fiziksel değişimler de yaşarlar. Hatta çocuklar için bu değişimler bütünseldir (Duyusal, fiziksel ve bilişsel). Her dönem çocuklar ve ergenler için farklı niceliksel ve niteliksel özelliklere sahiptir bu yüzden çocuğunuza spor alanında özel ders verecek kişisel antrenörün bu dönemleri iyi bilmesi gerekir. Aynı zamanda bu dönemleri iyi bilen ve çocuğunuza spor alanında özel ders verecek olan bireysel antrenörünüz, bu dönemler içerisinde çocuğunuza hangi yaklaşımı göstereceğini de doğru analiz etmelidir.

Mesleki Yeterlilik
İyi bir personal trainer, hareket ve antrenman bilimlerine hakim olmasının yanı sıra kendi alanıyla paralel olan multidisipliner alanlara da hakim olmalıdır. Anatomi, biyomekanik, psikoloji, fizyoloji ve kinezyoloji gibi multidisipliner alanlarda kendini geliştirmelidir. Eğer çocuğunuz bir spor branşı ile ilgili özel ders alıyorsa, hizmet aldığınız özel antrenörün branşın tüm detaylarına hakim olması ve aynı zamanda iyi bir uygulayıcısı olması gerekmektedir. Tüm bu gerekli yetkinliklere ek olarak, çocuğunuza spor alanında özel ders verecek olan personal trainerın iletişim becerilerinin iyi olması ve mutlaka ama mutlaka ölçme ve değerlendirme yaparak gelişimi takip etmesi gerekmektedir.

Bu yazımızda, en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızın spor alanında özel ders alacağı bireysel antrenörün sahip olması gereken nitelikleri hakkında siz değerli ailelerimize ve çocuklarımıza bilgi vermeye çalıştık.

İstanbul, Bodrum, İzmir, Ankara, Kuşadası ve daha birçok bölgede spor alanında aradığınız özel ders hizmetini Antrenoryum'da bulabilirsiniz.

Futbol, basketbol, tenis, yüzme, fitness, pilates, hareket eğitimi, cimnastik ve daha birçok spor branşıyla Antrenoryum hizmetinizde! İster yüz yüze ister online olarak aradığınız personal trainerı bulmak için web sitemizi ücretsiz kullanabilirsiniz.

Spor özel dersin doğru adresi!Çocuklar ve Ergenler İçin Personal Trainer Bulma Rehberi